ПРЊАВОР: Позив за подношење пријаве за регресирање сјетве

0
2705

Одјељење за пољопривреду, водопривреду и шумарство обавјештава пољопривредне произвођаче (физичка и правна лица) са подручја општине Прњавор да је започело активности на пријему захтјева за пријаву сјетвених површина засијаних меркантилном пшеницом у јесењој сјетви 2014. године.

За остваривање права на регресирање репроматеријала за производњу меркантилне пшенице регистровани пољопривредни произвођачи морају испунити сљедеће услове:

  • да засију минимално 1,5 ha меркантилне пшенице,
  • да у производном циклусу примијене препоручене количине декларисаног сјемена пшенице (минимално 170 kg/ha).

Као доказ о примјени препоручених количина декларисаног сјемена пшенице пољопривредни произвођачи уз захтјев за остваривање права на регрес морају приложити рачуне о набавци истог (фискални рачуни и фактуре које гласе на име подносиоца захтјева за регрес).

Подстицајна средства за производњу меркантилне пшенице планирана су у износу до 250 KM/ha, а обрачун и исплата од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС извршиће се двократно:

–      први дио регреса у износу до 125 КМ/ha биће обрачунат у прољеће 2015. године провјером пријављених сјетвених површина са површинама из Регистра пољопривредних газдинстава, препорученим количинама декларисаног сјемена пшенице и приложеним рачунима.

–      други дио регреса у износу до 125 КМ/ha биће обрачунат након жетве, достављањем доказа о испуњавању приноса од четири и више тона/ha.

Обрасце за пријаву површина за производњу меркантилне пшенице пољопривредни произвођачи могу попунити у Одјељењу за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а на увид је потребно доставити личну карту, посједовни лист са подацима о парцелама на којим је засијана пшеница и картицу текућег/жиро рачуна из банке.

Крајњи рок за пријаву засијаних површина је 02. децембар 2014. године.

За све додатне информације пољопривредни произвођачи могу се обратити у канцеларије одјељења  или путем контакт телефона 051/660-860. /опшина Прњавор/

 

PODIJELI