Путин: Европљани ће се наћи “на нишану”

0
613

Европљани ће се наћи “на нишану” у евентуалном сукобу Русије и САД ако приме америчке ракете, рекао је руски предсједник Владимир Путин, додајући да нема разлога доводити европски континент у такву опасност.

Путин је говорио о ситуацији након што се САД повуку из Споразума о нуклеарним ракетама средњег домета /ИНФ/ и одлуче да распореде ракете практично на вратима Русије.

“Ако ракете буду распоређене у Европи, ми ћемо наравно морати да одговоримо истом мјером”, рекао је Путин синоћ новинарима, додајући да у том случају Европљани морају да знају да ће да изложе своју територију опасности и ризику од могућег напада.

Руски лидер истакао је да не би желио да види нуклеарно нагомилавање у Европи јер ће то довести европски континент у тешку ситуацију.

“Ја не разумијем зашто морамо да доводимо Европу у велику опасност”, рекао је Путин. Он је додао да Русија не жели да види такву једну ситуацију, али ће морати да одговори истом мјером, преноси “Раша тудеј”.

“Желим да поновим да то није наш избор. Ми то не желимо”, рекао је Путин.

ИНФ, који је ступио на снагу 1988. године, забрањује развој, производњу и распоређивање копнених и крстарећих ракета домета између 500 и 5.500 километара

PODIJELI