Свакодневне линије из Бањалуке за приморје од 17. јуна

0
1979

Бањалука – Са Аутобуске станице у Бањалуци од 17. јуна сваког дана ће полазити аутобуси према приморским градовима у Црној Гори и Хрватској, па ће сви они који желе да годишњи одмор проведу на Јадрану имати на располагању велики избор линија и дестинација.

У аутопревозничким предузећима кажу да је највећи број путника за Црну Гору, мада су и аутобуси за Хрватску максимално попуњени у сезони.

– Цијена карата за све дестинације у односу на прошлу годину остаће иста. Најскупља карта је за Црну Гору, а у једном правцу креће се око 50 КМ, док је повратна за 30 марака скупља. Карте за Хрватску су нешто јефтиније. За Сплит, Макарску и Омиш карта у једном смјеру је 31 КМ, а повратна 50 КМ. Цијена карте за Плоче је нешто виша па износи 38 КМ у једном правцу, док је повратна 60 КМ – рекли су на Аутобуској станици.

Додају да су сви аутобуси који ће саобраћати према Јадрану модерни, у којима је велики акценат на безбједности и удобности путника.

– Од наредне суботе аутобус за Херцег Нови, Тиват и Будву кретаће сваке вечери у 23 часа, док је полазак за Макарску, Омиш и Сплит сваког јутра у пет часова. Аутопревозници “Бочац турс” и “Жак турс” од 22. јуна возиће за Макарску четвртком, петком и суботом у 22.45 часова – објаснили су на Аутобуској станици.

Нагласили су да се од половине јула очекују гужве и добро би било да путници бар дан раније резервишу карте.

– Ранијих година смо у сезони због велике гужве имали праксу да уводимо и додатне линије за Јадран или возимо аутобусима већих капацитета. Тако ће вјероватно бити и ове године. Велике гужве су најчешће од средине јула до средине августа, када је шпиц сезоне. Ове сезонске линије трајаће до краја септембра – казали су на Аутобуској станици.

Бањалучанка Николина Момчиловић, која је прошле године путовала за Будву, каже да је задовољна цијеном карата те комфором аутобуса који возе на приморје.

– Ма аутобус је најбоља варијанта за путовање. Не морам да размишљам о вожњи, бензину или било чему другом. Сједнем и спавам ако ми се спава или се забављам телефоном. Пут до мора брзо прође. Вјероватно ћу и ове године одлучити да аутобусом путујем на море – рекла је Момчиловићева.

Сопствени превоз

Из Бањалуке ни ове године нема директних аутобуских линија за Грчку, Турску, Бугарску и још неке друге европске туристичке дестинације. Уколико се одлуче да љетују на обалама Средоземног, Егејског или Црног мора, становници Бањалуке морају ићи сопственим превозом или посредством туристичких агенција.

PODIJELI