Софија дише и без апарата

0
3182

Здравствено стање трогодишње Софије Мићевић из Бањалуке се побољшава. Тражи се адекватан авион за што безбједнији пут до Балтимора

Трогодишња Софија Мићевић из Бањалуке, која се бори са опаком болешћу и чека на одлазак у клинику “Џон Хопкинс” у Балтимору, ових је дана боље. Постепено је скидају са кисеоника и чекају тренутак кад ће моћи самостално да дише, јер је то услов за безбједан прекоокеански лет до САД.

У међувремену тражи се и адекватан санитетски авион, који би се опремио за што безбједнији Софијин пут до Балтимора, потврдили су за “Новости” из Хуманитарне организације “Будимо људи”.

– Помало је незахвално говорити о њеном здрављу ових дана, јер се оно врло често мијења, ситуација је тешка. Ипак, теши чињеница да она сада може помало да функционише и без апарата и надамо се да ће што прије отићи у Балтимор – рекли су  из овог удружења, које је носилац акције прикупљања средстава за Софијино лијечење.

У овој организацији додали су да након акције, у којој је сакупљено 270.000 долара (485.987 КМ) за први дио лијечења мале Софије, нема стајања, јер је мисија сакупити још 540.000 долара (971.974 КМ) да би могли да прогласе побједу.

– Од суботе је активан и хуманитарни број 1457 путем којег донирате једну конвертибилну марку за лијечење – истичу из организације и додају да ће се потрудити да издејствују заједнички хуманитарни број за све мреже.

Како кажу, овај број биће активан до 30. априла, а паралелно с тим биће настављени и други видови прикупљања новца. Позивају све људе добре воље да наставе и даље са прикупљањем новца за ову храбру дјевојчицу.

Извор: Новости

PODIJELI