Украјински националисти изазвали експлозију у Маријупољу, под рушевинама 200 људи

0
354

Милитанти Националног батаљона Азов активирали су експлозивну направу у Маријупољу, на Булевару Меотиде. Под рушевинма је око 200 људи, укључујући дјецу, рекао је лидер ДНР Денис Пушилин.
Денис Пушилин (Фото: TASS / Printscreen/ YouTube)

– Маријупољска администрација саопштава да је успостављен коридор у правцу Запорожја. То су недавно објавили. Према нашим информацијама, тамо је крајње небезбједно. Због тога нам је и крајње проблематично да сносимо одговорност, јер се тамо налазе националистички батаљони и већ се изводе провокације. Буквално прије неколико минута борци Азова су активирали раније постављене експлозивне направе, због чега се срушила зграда на адреси Булевар Меотиде, 15/20. Под рушевинама је у овом тренутку, у подруму, око 200 људи, међу којима су већина жене и дјеца. Због тога нам је крајње проблематично да преузмемо одговорност за тај коридор – рекао је Пушилин за руски „Први канал“.

Раније је Министарство одбране Русије објавило прекид ватре ради изласка цивила из Маријупоља и Волновахе, од 10.00 сати по московском времену.

PODIJELI