У понедјељак јаче наоблачење са падавинама

0
977

У Републици Српској и Федерацији БиХ у понедјељак се очекује јаче наоблачење са кишом, која ће на планинама ледити при тлу.

Ујутро ће преовладавати суво, али се од поднева очекује јаче наоблачење, које ће на сјеверу, у централним предјелима и истоку донијети падавине, од росуље, кише до ледене кише и снијега у планинама, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће у првом дијелу дана бити умјерен до јак југозападни, а касније умјерен сјеверни, који ће у планинама бити нешто јачи.

Јутарња температура ваздуха од два до седам степени, у планинама на истоку до минус један са слабим мразом. Највиша дневна температура ваздуха од пет до 10, на сјеверу и југу понегдје и степен-два виша, док ће у планинама бити до три степена Целзијусова.

Метеролози су и за наредне дане најавили хладно вријеме са сунчаним интервалима у већини крајевима, а на планинама провијавање слабог снијега.

Веће наоблачење на планинама очекује се у уторак, 25. децембра, па је у тим крајевима током дана могуће слабо провијавање снијега, као и на сјевероистоку, док ће у осталим подручјима бити мало сунчаних интервала. Највиша дневна температура ваздуха од нула до пет степени, у планинама око минус два степена Целзијусова.

Слично вријеме очекује се и у сриједу и четвртак, 26. и 27. децембра децембра. Највиша дневна температура ваздуха до седам степени, на југу неколико степени више, док ће у планинама бити хладније.

PODIJELI