Фирме Технопласт и Технопринт из Прњавора учествовале на Другом свесрпском самиту у Швајцарској

0
4965

Свечаном додјелом плакета и захвалница, завршен је други Свесрпски самит пословне и академске заједнице, који је од 2. до 4. јуна одржан у швајцарском граду Диетикон.

Овом веома значајном догађају за свијет привреде присуствовали су и представници Технопласта ( алу и пвц столарија) и Технопринт штампарије из Прњавора. Према њиховим ријечима, била је ово одлична идеја за стицање нових пословних партнера и размјена искустава.

” Сајам је окарактерисала добра организација, а пружена нам је прилика да се упознамо са фирмама наших људи у Швајцарској” истакао је Душко Максимовић, менаџер фирме Технопласт

Удружење српских привредника из Швајцарске, уз подршку Привредне коморе Србије, Новосадског сајма и Министарства спољних послова, организовали су у оквиру Самита и привредни сајам “EXPO 2017”, који је окупио око 60 излагача из Србије и дијаспоре.

Према оцјени Удружења српских привредника из Швајцарске, неопходно је даље радити на унапређењу односа матице и дијаспоре.

Истакли су да им је за организацију Самита следеће године неопходна већа подршка свих државних институција у Србији, како би ова манифестација окупила још већи број привредника српског поријекла, како из матице тако и расејања.

У оквиру Самита организована су и четири форума, Пословни форум Србија – Швајцарска, као и Бизнис форум дијаспоре, медијски и академски форуми.

Град Лозница као покровитељ овогодишњег сајма представио је своје брендове, туристичку понуду и могућности за инвестирање, а на штандовима у Хали Диетикон су се могли наћи српски производи, од ајвара, ручних радова, грађевинских предузећа до српског тартуфа. /prnjavorlive.info/

FOTO GALERIJA

PODIJELI