Шпановићева: Неправда, злато моје кад-тад

0
1379

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић поручила је да је неправедно остала без златне медаље на Свјетском првенству у Лондону. Шпановићева је на својим профилима на Фејсбуку и Твитеру објавила да је увјерена да јој у будућности неће измаћи свјетско злато, уз постављену слику на којој се види како ју је број коштао великог успјеха.

“Неправда. Из Србије. Знам да је злато моје, кад-тад”, написала је Шпановић.

Невјероватним расплетом Шпановићева је остала без медаље, у шестој серији имала је скок за злато, али јој се одлијепио број приликом скока и оставио траг у пјеску, па је завршила такмичење на резултату из друге серије 6,96 метара, на само центиметар од бронзе.

Атлетски савез Србије одмах је упитио жалбу на одлуку, али је она касније одбијена, што је изазвало жустру реакцију првог човјека српске атлетике Веселина Јевросимовића.

“Срамотно суђење женског скока у даљ на СП у Лондону. Одлука је донијета искључиво на основу видео снимка. Ивана је за нас свјетска шампионка”, објавио је на Твитеру Јевросимовић.

Златна медаља припала је Американки Бритни Рис (7,02 метара), сребро Рускињи Дарији Клишиној (7,00), а бронза Тијани Бартолети из САД (6,97).

Извор: РТС/Танјуг

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here