Ђоковић одустао од турнира у Пекингу

0
317

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић неће учествовати на турниру из серије 500 у Пекингу који почиње у понедељак. Тренутно трећи тенисер света је одлучио да турнир на коме је чак шест пута до сада освајао титуле не уврсти у свој раније најављен распоред и да се на терен врати на мастерс турниру у Шангају.

Када је Рафаел Надал, бранилац титуле у Пекингу, одустао од наступа због проблема са коленом појавила су се нагађања да би Ђоковић могао накнадно да се пријави за турнир.

Новак Ђоковић са публиком...

Новак Ђоковић са публиком…

Наступом у Пекингу, а потом и на мастерсу у Шангају, Ђоковић би добио прилику да заради нове бодове, будући да је прошле године пропустио та два турнира и не брани ништа, а евентуалним освајањем титула и да преузме прво место на АТП листи од Рафаела Надала.

Новак Ђоковић, који је тренутно у Београду, донео је одлуку да не јури прво место на АТП листи по сваку цену, јер би то значило да у 12 дана треба да одигра 10 мечева, што би било превише напорно.

У Пекингу, на турниру који стартује 1. октобра, наступаће тројица играча из топ 10 – Хуан Мартин дел Потро, Александар Зверев и Григор Димитров.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here