Amazon zapošljava još 30.000 ljudi

0
314

Amazon planira da zaposli više od 30.000 ljudi sa punim i pola radnog vremena u odjeljenjima za korporaciju, tehnologiju i rad sa klijentima.

Nova radna mjesta nisu dio uobičajenog sezonskog zapošljavanja Amazona, a iz kompanije kažu da su se na ovaj potez odlučili kako bi mogli da ispune dodatne zahtjeve kupaca tokom haotične praznične sezone.

Takozvani dan karijera, kada će biti izvršena podjela poslova, biće održan 17. septembra u Virdžiniji, Bostonu, Čikagu, Sjetlu i drugim američkim gradovima, prenosi Reuters.

Prošle godine Amazon je najavio da će povećati minimalan iznos satnice na 15 američkih dolara za sve zaposlene, ali nisu svi zadovoljni. Naime, radnici su organizovali protest, podstaknuti lošim uslovima rada i platama, prenosi B92.

Radnici bazirani u Amazonovom skladištu tvrde da ih posao fizički i mentalno iscrpljuje, da žele veće plate, veći stepen sigurnosti na poslu, kao i liječenje za povrijeđene radnike.

Akcije kompanije su danas porasle za manje od procenta i veće su za 22 odsto od januara. Amazon ima tržišnu vrijednost od oko 907 milijardi dolara.

(B92)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here