Auto-industrija dobija novog giganta

0
281

Upravni odbor Pežo–Sitroena jednoglasno je odobrio spajanje sa kompanijom Fijat Krajsler (FCA), javlja Blumberg. Spajanjem dvije kompanije, nastaće četvrti po snazi proizvođač vozila u svijetu.

Portparol Pežo-Sitroena nije htio da komentariše te navode, javlja Blumberg.

Izvor blizak Fijatu rekao je da su u toku odvojeni sastanci upravnih odbora dviju kompanija i da bi one mogle da najave potpisivanje obavezujućeg sporazuma već sutra ujutro, nakon čega će uslijediti telekonferencija na kojoj će biti iznijeti detalji, navodi Rojters.

Ova dva proizvođača automobila su prije šest nedjelja najavila planove o spajanju s ciljem da se udruženim snagama uhvate u koštac sa velikim izazovima u toj industriji, uključujući pad globalne tražnje i potrebu razvoja skupih električnih automobila kako bi zadovoljili nove standarde protiv zagađenja vazduha, prenio je RTS.

Udružena grupa, čije će sjedište biti u Holandiji, održaće sjednicu Upravnog odbora koji će sačinjavati 11 članova. Šest članova će biti iz Pežoa, uključujući glavnog izvršnog direktora Tavareza, a među preostalih pet iz Fijat Krajslera biće predsjedavajući Elkan.

Akcije zajedničke kompanije će biti listirane na berzama u Parizu, Milanu i Njujorku, navodi Rojters.

Grupa će posejdovati brendove: Fijat, Džip, Dodž, Ram, Krajsler, Alfa Romeo, Maserati, Pežo, DS, Opel i Vokshol, zahvaljujući čemu će biti prisutna s putničkim automobilima na masovnom i premijum tržištu, kao i na tržištu za teretna i laka komercijalna vozila.

/Agencije/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here