Bajkovito selo u Italiji nudi besplatan smještaj svim posjetiocima

0
347

Ako je pandemija uticala na smanjenje vašeg budžeta za putovanja, imamo dobre vijesti: maleno selo na jugu Italije nudi besplatan smještaj za sve posjetioce.

Posljednjih godina selo San Đovani u regionu Molize se bori za opstanak, a situacija je toliko loša da je 2019. godina lokalna vlada ponudila oko 24.000 evra svima koji su voljni da se trajno presele u ovo mjesto.

Zbog drastičnog opadanja broja stanovništva, mnoge kuće su ostale prazne. Upravo ti objekti će biti ponuđeni svim turistima na korišćenje.

Svjetski portali posvećeni turizmu pišu da se trenutno na spisku nalaze tri kuće koje možete da izaberete, a dozvoljen boravak je nedjelju dana u bilo kom periodu od jula do septembra mjeseca.

“Zbog decenijskog iseljavanja stanovnika iz Molizea, postoje kuće u selima koje godinama leže prazne. To su lijepa, ali nenaseljena sela koja ne mogu turistima da ponude smještaj, pa smo pomislili kako možemo pomoći oživljavanju naših istorijskih sela, a istovremeno da podstaknemo dolazak turista u ovim teškim vremenima, kada turizam trpi gubitke”,  kazao je Enco Lugo, čovjek koji je osmislio ovaj genijalan plan.

Region Molize poznat je po tome što nudi bajkovit pogled na vrhove obližnjih planina, kao i po proizvodnji ukusnih sireva.

Turisti takođe mogu da unajme automobil i istraže okolinu – uključujući nacionalni park Abruco i obalu sa bijelim pješčanim plažama.

Ukoliko želite da rezervišete besplatan smještaj u ovom idiličnom selu, sve što treba da uradite je da posjetite zvaničnu internet stranicu i da popunite prijavu.

(Telegraf.rs)

PODIJELI