BALKANSKI BONI I KLAJD Kako su Romana i Filip smislili šemu i PLJAČKALI KAO NA FILMU

0
491

Ljubavni par Romana Panić i njen izabranik Filip M. svojom pljačkom bankomata po Australiji podsjetili su sve na čuveni kriminalni par Boni i Klajd koji su svojevremno pljačkali po Centralnoj Americi i tada ujedno osnovali bandu koja je bila zadužena za “pustošenje” banaka.

Naime, prema presudi, Filip M. je 19. marta u 10.22 časova postavio prvi uređaj u bankomat u tržnom centru “Cannon Hill Plaza” u Brizbejnu. Dva dana kasnije on se, sa kačketom na glavi i maskom preko lica, vratio na isti bankomat, i izvadio uređaj.

Sličan postupak je ponovio na nekoliko bankomata širom grada, piše Blic.

Međutim, Filip M. i Romana Panić nisu ni sumnjali da su sve vrijeme bili pod budnim okom australijske policije, koja je na kraju pretresla hotelsku sobu u kojoj su boravili.

U Romaninom telefonu su pronašli dokaze da je od jedne ženske osobe tražila uređaj za čitanje kartica. Pjevačica je to, i pored dokaza, negirala u policiji. Žena koja je nabavila čitač kartica rekla je da je znala da je Romana poznata pjevačica u Srbiji, te je mislila da im je uređaj potreban zbog naplaćivanja ulaza na koncerte.

Par je uspio da falsifikuje 22 kartice sa kojih je podigao 23.500 dolara.

Romanin partner Filip M. se na sudu branio da ima dvoje djece.

Podsjetimo, oni su uhapšeni u Australiji zbog korišćenja sofiticiranog sistema kojim su snimali kako ljudi koriste bankomate, a zatim kopirali podatke i bankovne kartice i oni su osuđeni na 14 i 12 mjeseci zatvora.

/Srpskainfo/

PODIJELI