Beč ostaje “zaključan” do 2. maja

0
335

Vlasti pokrajine i grada Beč odlučile su da epidemiološku mjeru zaključavanja ne okončaju kako je planirano u nedjelju, već da je produže do 2. maja, dok će đaci da se vrate u škole od 26. aprila.

Gradonačelnik Beča Mihael Hojpl odluku je donio nakon razgovora s pokrajinskim sekretarom za zdravstvo Peterom Hakerom i zamjenikom gradonačelnika Kristofom Viderkerom i ljekarima.

Na sastanku je razmatrana aktuelna situacija u bolnicama u Beču, prije svega broj pacijenata na intenzivnoj nezi koji se popeo na rekordan broj od oko 250, a trenutno je 778 kovid pacijenata u bečkim bolnicama.

On je rekao da mutirani virus zadaje problem zdravstvenom sistemu.

– Zbog britanskog soja nalazimo se u potpuno novoj situaciji – objasnio je Ludvig, ukazujući da je sve mlađih pacijenata, da se novi soj brže i agresivnije širi i da svakog može pogoditi.

Ludvig je kazao da je već u konaktu sa saveznim vlastima, ali i kolegama iz Donje Austrije i Burgenlanda, dvije istočne pokrajine koje su od 1. aprila zajedno sa Bečom “zaključane”, a koje će razmotriti takođe produženje mere zaključavanja.

U kom obliku će se otvoriti trgovina i uslužne delatnosti od maja, kaže, za sada još nije dogovoreno, a nije isključio ni mogućnost da će tada ponovo početi da radi i ugostiteljstvo.

PODIJELI