Bolnicama u Austriji hitno treba zaštitna oprema

0
397

Zaštitna oprema koja je hitno potrebna u borbi protiv korona virusa ponestaje bolnicama u Austriji, upozorio je predsjednik Ljekarske komore Austrije Tomas Sekeres.

“Nešto malo rezervi, zaštitnih maski i druge opreme još imamo, ali su zbog očekivanog rasta broja infekcija, hitno potrebne nove isporuke”, kazao je on za ORF.

Ukazao je da kamioni sa zaštitnim opremom stoje blokirani na njemačko-austrijskoj granici i da nije uspjelo ni pored intervencije najvišeg državnog vrha da se ta isporuka oslobodi.

Naime, Njemačka je donijela odluku o zabrani izvoza medicinske opreme.

Posebno u bečkoj klinici AKH, najvećoj bolnici. Manifestaciju se prvi nedostaci, tvrdi agencija APA. Tako medicinsko osoblje mora da čitavu smjenu provede sa jednom zaštitnom maskom.

Inače uobičajeno je da se tokom radnog dana redovno mijenjaju maske.

Takođe nedostaju i zaštitne naočare. Čistačice se pripremaju da će narednih dana morati da rade sa starim zaštitnim maskama.

U Austriji je trenutno potvrđena zaraza koronavirusom kod 1.471 osobe, saopštilo je jutros Ministarstvo zdravlja. Inače, još juče poslije podne, prema podacima do 15 časova, bilo je 1.332 inficiranih, te je broj porastao za skoro 140.

Ministarstvo ukazuje da je do sada izliječeno devet lica od nove bolesti koja je paralisala društvo.

PODIJELI