Dobri odnosi Srpske i Baden Virtemberga: Јačati ekonomsku saradnju

0
212

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se juče u Baden Virtembergu sa potpredsjednikom Vlade ove pokrajine i predsjednikom CDU-a Baden Virtemberg Tomasom Štroblom i poslanikom u Bundestagu i šefom poslaničke grupe CDU za inovacije Stefanom Kaufmanom.

Sagovornici su razmijenili informacije o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i Baden Virtembergu, naglasivši da je dosadašnja saradnja bila uspješna.
Višković je istakao da postoje dobri odnosi sa Baden Virtembergom, te da je potrebno tu saradnju jačati, posebno u ekonomskom smislu, s obzirom da značajan broj njemačkih kompanija uspješno posluju u Srpskoj.

Takođe, upoznao je zamjenika premijera o aktivnostima koje Vlada Republike Srpske provodi u cilju povećanja konkurentnosti, unapređenja poslovnog ambijenta, razvoja privrede i novih investicija.

Štrobl je naglasio da postoje preduslovi za njemačke kompanije da u većem broju sarađuju sa privrednicima iz Srpske i investiraju u Republiku Srpsku, kao i za unapređenje cjelokupnih odnosa između Republike Srpske i Baden Virtemberga.

Višković je zahvalio Štroblu i Kaufmanu na njegovanu dobrih odnosa sa Republikom Srpskom i srpskim narodom koji živi u Njemačkoj, pozvavši ih da posjete Republiku Srpsku.

Štrobl je zahvalio na sastanku i pozivu da posjeti Republiku Srpsku, kao i dosadašnjoj saradnji sa Vladom Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

(RTRS)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here