Državljanin Srbije osujetio teroristički napad u Beču

0
346

Jedan državljanin Srbije razotkrio je i osujetio planove za izvođenje terorističkih napada u Beču, piše danas bečki dnevnik “Esterajh”.

List navodi da je policija na osnovu anonimnog poziva ušla u trag dvojici Čečena koji su navodno namjeravali da izvrše teroristički napada na bečku Božićnu pijacu “Kristkindelmarkt” i centralni trg Štefansplac i dodaje da je centralna ličnost u toj akciji srpski državljanin, zatvorenik u Hirtenbergu.

Kako se navodi, policija je, na osnovu dobijenih informacija, sprovela akcije prisluškivanja telefona i praćenja osumnjičenih, a prikupljeni podaci su očvrstili sumnju.

Najprije su uhapšena dvojica Čečena, od kojih je jedan sportista koji se bavi borilačkim vještinama, a potom se ušlo u trag još jednom njihovom sunarodniku koji se nalazi u zatvoru zbog podrške Islamskoj državi, odnosno zbog terorističkog udruživanja.

Prema pisanju bečkog dnevnika, srpski državljanin je u dojavi ukazao na Čečena koji je u zatvoru, navodeći da je i nakon presude ostao privržen ideologiji Islamske države.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here