DŽONSON ZAHVALIO LJEKARIMA KOJIMA “DUGUJE SVOJ ŽIVOT”

0
253

Britanski premijer Boris Džonson u prvom javnom obraćanju nakon što je prebačen za intenzivne njege istakao je da život duguje medicinskim radnicima koji su ga liječili i njegovali.

Džonson /55/ je zahvalio radnicima bolnice Sent Tomas u Londonu u kojoj se i dalje oporavlja nakon što je tri noći proveo na intenzivnoj njezi.

“Ja ne mogu da vam se dovoljno zahvalim. Dugujem vam svoj život”, rekao je britanski premijer.

Bi-Bi-Si javlja da Vlada nije iznosila spekulacija kada bi se premijer mogao vratiti na dužnost, ali čini se da to neće biti uskoro.

Iz Dauning strita je saopšteno da će se premijer oporavljati i odmarati narednih sedmica, a da će ministar spoljnih poslova Dominik Rab nastaviti da obavlja dužnosti premijera.

Džonson je na “Tviteru” čestitao Uskrs podsjetivši da su crkve danas zatvorene i da su svi kod kuće.

“Sjetite se da ostajući kod kuće vi štitite naš zdravstveni sistem i naše živote”, napisao je Džonson.

Britanski ministri apeluju da ljudi ostanu kod kuće tokom Uskrsa kako bi se suzbilo širenje virusa i pored toplog sunčanog dana širom Britanije.

Očekuje se da će broj mrtvih od posljedica infekcije virusom korona u Britaniji danas premašiti 10.000, javlja Bi-Bi-Si.

U Britaniji je juče registrovnao 917 žrtava posljedica infekcije čime je ukupan broj preminulih u bolnicama povećan na 9.875.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here