Francuska: Srušio se most, dvoje poginulih

0
385

Vozač kamiona i 15-godišnja djevojčica poginuli su kada se srušio viseći most preko rijeke dugačak 150 metara, a kada je nekoliko vozila palo u vodu, prenose mediji.

Regionalni tužilac Dominik Alzeari rekao je da je majku djevojčice spasili su ljudi koji su se nalazili u blizini mosta koji je povezivao gradove Mirpoa-sur-Tar i Besiere, na jugozapadu Francuske, prenosi AP.

Kako se navodi, 15-godišnja djevojčica je u trenutku rušenja mosta bila u automobilu sa roditeljima. Njeno tijelo izvučeno je iz vode.

Nekoliko sati kasnije gradonačelnik Mirpo-sur-Tar Erik Oge saopštio je da je pronađeno i tijelo vozača kamiona koji je pao u rijeku, kao i da je u nesreći povrijeđeno pet osoba, među kojima su i dvojica vatrogasaca.

U potrazi za preživjelima učestvovalo je više od 60 spasilaca, ronioci i 40 policajaca.
Kako se navodi, pokrenuta je istraga o padu mosta.

Gradonačelnik Oge je rekao da je most renoviran 2003. godine, a da je 2017. godine posljednji put provjeravana njegova bezbjednost i da je tada bio u dobrom stanju.

Dodao je i da je možda kamion koji se u trenutku nesreće nalazio na mostu, možda prekršio pravilo o ograničenju kilaže, po kome je maksimalna dozvoljena težina 19 tona.

(Tanjug)

PODIJELI