GRAĐANIMA POPUSTILE KOČNICE Policija prekinula nekoliko žurki u Beču

0
320

U Austriji polako popušta disciplina u poštovanju korona mjera, što dokazuje da su u Beču, i pored mjera zaključavanja sa cjelodnevnim policijskim časom, proteklih dana održane korona žurke.

Tako je policija u nedjelju upala na jednu korona žurku u 14. bečkom okrugu.

Grupa mladih, oko 40 do 50 osoba, iznajmila je kuću kako bi organizovala žurku.

Nedozvoljena žurka otkrivena je jer se jedan pijani gost povrijedio na glavi.Njegovi prijatelji su ga izveli iz kuće, odveli do obližnje ulice i alarmirali hitnu pomoć.Pored hitne pomoći došla je i policija, koja je primijetila žurku u blizini.Tokom kontrole učesnici u žurci su uspjeli da pobjegnu, i čuvari reda zatekli su praznu kuću.

Međutim, čim su otišli žurka je nastavljena, ali je jedan susjed pozvao policiju zbog buke.Nakon drugog dolaska policija je uspjela da zatekne 22 lica, protiv kojih je podnijela prijave zbog kršenja Kovid mjera, ali i zbog posjedovanja narkotika.Ključ od stana je oduzet, a vlasnik kuće informisan o događaju.

Gotovo u isto vrijeme policija je ” razbila ” žurku u 5.bečkom okrugu.

I u ovom slučaju je jedan susjed zbog buke pozvao policiju.

Samo u prva dva dana od stupanja na snagu trećeg zaključavanja i s tim povezanim mjerama policija je podnijela 50 prijava zbog kršenja Kovid mjera i izrekla 11 novčanih kazni.

/Tanjug/Srpskainfo/

PODIJELI