Ispovijest majke bebe zaražene koronom u V. Britaniji: Nekoliko dana imao je temperaturu

0
399
U Velikoj Britaniji devetomjesečnoj bebi dijagnostikovan je korona virus. Maleni Kasijan Kots je nekoliko dana imao temperaturu i mučila ga je prehlada, kada su ga zabrinuti roditelji Miroslava i Kalum odveli u bolnicu.

– Kada smo stigli tamo, morali smo da prođemo posebne mjere i da prethodno pozovemo određeni broj telefona kako bi nas uopšte pustili unutra. U čekaonici se nalazio velika tabla na kojoj je pisalo “sumnjivi slučajevi”. Suprug i ja smo bili veoma iznenađeni, dok nam medicinska sestra nije potvrdila da zaista sumnjaju – istakla je Miroslava za britanski Dejli mejl.

Doktor je izvršio neke osnovne provjere, uključujući mjerenje temperature i pregled ušiju, da bi ubrzo zaključio da je najvjerovatnije riječ o virusu COVID-19.

Roditelji su trenutno sa devetomkesečnim sinčićem u samoizolaciji, a ističu da nemaju ideju gde je Kasijan mogao da se zarazi, s obzirom da su oboje potpuno zdravi.

– Uhvatila me je panika, ali me je fantastično zdravstveno osoblje smirilo. Rekli su mi da djeca to dobro podnose i da mogu da imaju simptome. Poslali su nas na dve nedjelje u samoizolaciju i rekli su nam da Kasijana liječimo istim lijekom kao da ima prehladu – dodala je ova majka.

Ona je istakla i da smjernice koje se daju javnosti nisu dovoljno jasne, jer joj je nakon što je na društvenim mrežama objavila svoju priču stiglo gomila pitanja roditelja.

Podsjetimo, novorođenče iz Londona prošle sedmice je postalo najmlađi pacijent zaražen korona virusom na čitavom svijetu, ali je u nedjelju saopšteno da je “van opasnosti i da se oporavlja. Vjeruje se da je beba zaražena odmah nakon rođenja putem kašlja ili kijanja.

PODIJELI