Iz ruševina izvučena tijela majke i troje djece

0
470

Novi zemljotres jačine 5,1 stepen Rihterove skale pogodio je šire područje Drača u Albaniji, a prema posljednjim informacijama u potresima je poginulo 47 osoba.

To je jedan od najsnažnijih potresa u tom regionu nakon prekjučerašnjeg razornog potresa.

Prema navodima italijanske agencije “ANSA” posljednja pronađena su četiri tijela – majke sa njeno troje djece, koje je italijanaska vatrogasna brigada izvadila iz ruševina njihove trospratne kuće u Draču.

Mediji prenose da je zemljotres u Albaniji najsmrtonosniji u 2019. godini u cijelom svijetu, poslije indonežanskog.

Navedeno je da, iako je odnio najveći broj života, prema stepenu Rihterove skale ne spada ni u deset najjačih u 2019. godini.

Epicentar zemljotresa bio je na dubini od dva kilometra, a zabilježen je 25 kilometara od Drača, odnosno 48 kilometara od glavnog albanskog grada Tirane. Za sada nema zvaničnih informacija.

Prištinska “Koha ditore” javila je da je oštećena bolnica iz koje su pacijenti panično izletjeli napolje, ali su ljekari, kako se navodi, ostali u bolnici. Policija je stigla u bolnicu kako bi pomogla.

Albanci već dvije noći ne spavaju mirno, a hiljade ljudi boravi van svojih domova.

U zemljotresu koji se dogodio u utorak poginulo je najmanje 40 osoba, a više od 650 je povrijeđeno. Od tada je zabilježeno više od 500 naknadnih potresa.

Mnogi stambeni objekti su srušeni, a spasilačke ekipe otkopavaju i pronalaze ljude za kojima se traga.

Hrvatski portal “Index”, pozivajući se inforormacije “EMSC”, piše da je potres koji je pogodio područje Drača u 11:52 registrovan i u Hrvatskoj.

Prema tim informacijama, magnituda tog potresa je 4,9 po Rihteru sa epicentrom u Jadranskom moru, 18 kilometara sjeverozapadno od Drača.

Potres su osjetili stanovnici dubrovačkog područja.

Osim u Albaniji i na području Dubrovnika, ovaj potres se osjetio i u Crnoj Gori.

PODIJELI