Kadirov uvodi Pompeu sve sankcije koje postoje u zemlji

0
331

Lider Čečenije Ramzan Kadirov saopštio je da uvodi sve sankcije koje postoje u zemlji protiv američkog državnog sekretara Majka Pompea, prenosi čečenska državna televizija “Grozni“.

Istovremeno, Kadirov je izjavio da poništava poziv Pompeu da posjeti region kako bi razgovarali o tome “ko koja prava krši“.

– Objavljujem uvođenje svih sankcija koje imamo, sve do blokiranja njegovih računa. Oni su to isto meni učinili – rekao je lider Čečenije. On je takođe istakao da je zbunjen, jer su i njegove kćerke i supruga uvrštene na sankcioni spisak SAD.

– Bez dokaza, bez suda uključili su nas u najozbiljniji američki sankcioni “spisak Magnitskog”. Ako sam ja učinio prekršaj, šta moja djeca imaju s tim? Gdje piše da su udate kćeri odgovorne za grijehe svog oca? Zašto je tu uključena i moja supruga koja se nigdje ne miješa, ni u politiku – pitao je Kadirov.

Pritom je istakao da je ponosan zbog toga.

– Treba da se ponosimo time, znaju za nas, uključuju nas u globalna pitanja svjetskog nivoa, naše ime ima značaj – istakao je Kadirov.

Stejt department ranije je uključio lidera Čečenije Ramzana Kadirova na “crnu listu“ zbog njegove navodne umiješanosti u kršenje ljudskih prava.

/sputniknews.com/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here