Kim uzvratio Trampu: Ti si senilni starac

0
271
Nakon što je američki predsjednik Donald Tramp ponovo zaprijetio vojnom akcijom, Sjeverna Koreja je uzvratila verbalnim napadom.

Naime, sjevernokorejski lider Kim Džong-un je rekao kako će Trampa smatrati “senilnim starcem”, ukoliko nastavi da koristi provokativni jezik.

Prva zamjenica sjevernokorejskog ministra spoljnih poslova Čoe Son Hui oglasila se preko državnih medija, a nakon što je Tramp sjevernokorejskog lidera Kim Džong-una nazvao “roket men” (raketaš) i zaprijetio vojnom akcijom.

– Ako se ponovo upotrebe jezik i izrazi koji podstiču atmosferu konfrontacije, to se mora dijagnostifikovati kao povratak senilnog starca – rekla je Čoe.

Ona je naveda da su Trampove primedbe “podstakle talase mržnje Sjeverne Koreje prema SAD”, jer su pokazale “nepristojnost prema dostojanstvu vrhovnog vođe”. Pjongjang će odgovoriti na svoj oštar način ukoliko Tramp ponovo upotrijebi slične fraze i pokaže svoju namjeru da provocira Sjevernu Koreju.

Sjeverna Koreja je još 2017. godine nazvala Trampa senilnim, a ovo je prvi put za više od godinu da je Pjongjang otvoreno kritikovao Trampa. Tramp i Kim su se posljednji put sastali u junu, u demilitariziranoj zoni između dvije Koreje. Pjongjang je i poslije toga nastavio sa testiranjem balističkih raketa, posljednji put prošle sedmice.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here