KORONAVIRUS POSTAJE DVOFAZNI?! Stručnjaci saopštili da bolest može da nestane i da se opet vrati!

0
264
Iako je ovo prvi ovakav slučaj u Japanu, slučajevi drugog pozitivnog testa prijavljeni su u Kini.

Žena koja radi kao vodič u turističkom autobusu u Japanu testirana je pozitivno na korona virus i to po drugi put. Vlasti Japana kažu da je ovo prvi ovakav slučaj u zemlji.

Žena, koja je u četrdesetim godinama i stanovnica je Osake na zapadu Japana, u sredu je dobila pozitivan test nakon što je imala bolove u grlu u grudima, saopšila je vlada te japanske prefekture.

Ona je prvo pozitivno testirana 29. januara, da bi bila otpuštena iz bolnice nakon oporavka 1. februara, pre nego što je test pokazao negativne rezultate 6. februara.

Ministarstvo zdravlja potvrdilo je da je to prvi slučaj u Japanu, gde je pacijent drugi put testiran na korona virus nakon otpusta iz bolnice, saopštili su japanski mediji.

Iako je ovo prvi ovakav slučaj u Japanu, slučajevi drugog pozitivnog testa prijavljeni su u Kini.- Jednom kada dobijete infekciju, ona može ostati u stanju mirovanja i sa minimalnim simptomima, a zatim može doći do pogoršanja ako se nađe u plućima – rekao je profesor Filip Tijerno iz Medicinske škole Univerziteta Njujork.

– Nisam siguran da ovo nije dvofazno, kao antraks – rekao je, što znači da bolest može da nestane pre nego što se ponovo vrati.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here