Lukašenko: Ukrajina nedjeljiva, sjetite se rata u Jugoslaviji

0
240

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko založio se za očuvanje teritorijalnog integriteta Ukrajine i okončanje sukoba u toj zemlji.

U tom kontekstu, on je podsjetio na rat u Jugoslaviji, koji je doveo do rasparčavanja zemlje.

“Ko dobija? Lako je vladati na ovaj način. Razmislite ko će profitirati od toga da Ukrajina ne bude Ukrajina”, rekao je Lukašenko.

Lukašenko je na sastanku sa predstavnicima ukrajinskih medija rekao da Ukrajina mora da bude ujedinjena i nedjeljiva, prenosi bjeloruska novinska agencija BelTA.

“Moraju se preduzeti svi koraci kako bi se okončao rat i kako bi se započelo vraćanje ove teritorije Ukrajini”, rekao je Lukašenko.

On je dodao da bi pristao na sve, uključujući izbore, ukoliko ukrajinske vlasti zaista žele da “očuvaju ujedinjenu Ukrajinu”, prenosi TAS.

“Učinio bih sve za dolazak do te granice i njeno stavljanje pod ukrajinsku kontrolu”, rekao je Lukašenko dodajući da se moraju preduzeti svi mogući koraci kako bi se zaustavio rat.

Lukašenko je rekao da je njegova zemlja spremna da se pridruži naporima za rješavanje krize u Donbasu i pošalje svoje mirotvorce tamo.

PODIJELI