Mediji: Njemačka uvodi obaveznu vakcinaciju na mala vrata

0
371

Dok se svuda u svijetu raspravlja da li je moguće uvesti obaveznu vakcinaciju protiv korona virusa, Njemačka je očigledno riješila da to učini na “mala vrata”.

Njemački “Bild” tvrdi da su se CDU/CSU i SPD dogovorile da se poslodavcima u određenim preduzećima i institucijama da mogućnost da pitaju za status vakcinacije, kao i da nekavcinisane ne zapošljavaju, odnosno premjeste na drugo radno mjesto.

To proizilazi iz dokumenta koji su vladajuće partije uputile Odboru za zdravstvena pitanja, koji će ga iduće nedjelje proslijediti Bundestagu.

U dokumentu, tvrdi list, stoji da status vakcinacije može biti korišćen kao obrazloženje za odluku u vezi sa radnim odnosom, kao i vrstu i način zapošljavanja.

Nova mogućnost, koju dobijaju poslodavci, treba da bude na snazi sve dok traje vanredna korona situacija, koju je Bundestag prošle nedjelje produžio na tri mjeseca.

Inače ta pravila treba da važe prije svega za klinike, ljekarske ordinacije, obdaništa, zatvore, domove za njegu i starije osobe, kao i institucije.

tanjug

PODIJELI