MICOTAKIS NAJAVLJUJE PROMJENE “Dosta unazađivanja, želimo snažnu poziciju Grčke”

0
232

Grčki premijer Kirijakos Micotakis najavio je tokom skupštinske debate o povjerenju programu nove vlade u grčkom parlamentu novi početak političkog života u Grčkoj jer se, kako navodi, na izborima 7. jula okončala decenija ekonomskog, društvenog i kulturnog unazađivanja.

Kako prenosi makedonska televizija Sitel, Micotakis je najavio smanjenje poreza, privatizaciju, smanjenje birokratije, promjene u obrazovnom i zdravstenom sistemu, promene u izbornom zakoniku i pružanje mogućnosti Grcima u inostranstvu da glasaju, kao i veću bezbednost za sve građane.

– Istina je jedna. Grci plaćaju manje poreze i ekonomija ide naprijed. Uz nove investicije i mnogo novih radnih mjesta – rekao je Micotakis.

Govoreći o spoljnoj politici nove grčke vlade, Micotakis je rekao da će pokušati da povrati snažnu poziciju Grčke na regionalnom i međunarodnom nivou, te da će pokušati da “ograniči negativne posljedice koje su nastale potpisivanjem Prespanskog sporazuma”.

O povjerenju programu nove grčke vlade grčki poslanici bi trebalo da glasaju večeras do ponoći nakon trodnevne debate u parlamentu te zemlje.

(Agencije)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here