Mjera distanciranja u SAD možda i do 2022.

0
253

Mjere socijalnog distanciranja u SAD možda će morati da se primjenjuju do 2022. godine, rezultat je istraživanja Fakulteta za javno zdravlje američkog Univerziteta Harvard.

Studija je objavljena neposredno nakon jučerašnje objave o rekordnih 2.200 preminulih u SAD samo u jednom danu, ukupno više od 28.000, dok se istovremeno u vrhu američke administracije razmatra pokretanje ekonomije, prenio je Rojters.

“Prelazne mjere socijalnog distanciranja možda će biti neophodne do 2022. godine, osim u slučaju povećanja kapaciteta za pružanje osnovne medicinske pomoći, pronalaženja tretmana ili vakcine”, navodi se u istraživanju stručnjaka sa Harvarda.

Studija navodi i da bi produžetak socijalnog distanciranja najvjerovatnije imao negativan uticaj na ekonomiju, društveni život i obrazovanje, prenio je Glas Amerike.

U studiji se upozorava da bi čak i u slučaju očigledne eliminacije virusa korona morale da ostanu na snazi mjere nadzora jer bi novi talas širenja smrtonosnog virusa mogao da se ponovi 2024. godine.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here