Moskva prati dijalog Beograda i Prištine

0
294

Moskva s pažnjom prati nastavak dijaloga Beograda i Prištine s ciljem nalaženja dugoročnog političkog rješenja koje je u interesu i prihvatljivo za Srbiju, izjavio je danas ambsador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Bocan-Harčenko je na sastanku s ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom rekao i da je nastavak dijaloga od izuzetne važnosti.

Vulin je zahvalio na aktivnoj podršci i principijelnom stavu Ruske Federacije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

On je prihvatio poziv ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua da prisustvuje zatvaranju šestih “Međunarodnih vojnih igara” u Rusiji na kojima Vojska Srbije tradicionalno učestvuje.

Vulin i Bocan-Harčenko saglasili su se da su odnosi dvije zemlje na najvišem nivou zahvaljujući ličnim odnosima dva predsjednik Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Sagovornci su ukazali i da je saradnja dva ministarstva odbrane i dvije vojske na istorijskom vrhuncu i naglasili značaj nastavka vojnotehničke saradnje.

/Srna/

PODIJELI