Na ostrvo se iskrcalo devet migranata

0
293
Italijanske vlasti dozvolile da se devet ljudi sa broda španske humanitarne organizacije “Proaktiva open arms” iskrca na ostrvo Lampeduza.

AP piše da se na brodu nalazi još 138 migranata, kojima nije dozvoljeno iskrcavanje u Italiji.

Uprava broda “Open arms” saopštila je na “Tviteru” da je iskrcavanje na Lampeduzu dozvoljeno za petoro migranata “iz psiholoških razloga”, zajedno sa još četvoro članova njihovih porodica.

U saopštenju se navodi da brod i dalje nema dozvolu da iskrca preostale migrante.

Italijanske vlasti saopštile su ranije danas da je Španija ponudila da prihvati oko 150 migranata sa broda, ali da nije poznato koliko njih će se iskrcati na špansku obalu.

Španske vlasti nisu željele da komentarišu navode medija, ali je dnevnik “Pais” naveo da su tri neimenovana izvora iz Madrida potvrdili volju administracije da preuzme određen broj migranata.

Prema pisanju lista, tačan broj migranta koje će preuzeti Španija tek treba da bude utvrđen u okviru šireg dogovora u kojem će učestvovati Francuska, Njemačka i druge zemlje.

Italijanski premijer Đuzepe Konte izjavio je kasnije da se šest članica EU saglasilo da preuzme oko 150 migranata.

On je u otvorenom pismu upućenom Salviniju naveo da će migrante preuzeti Francuska, Njemačka, Rumunija, Portugalija, Španija i Luksemburg.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here