NAJGORE TEK DOLAZI Tramp: Spremite se za dvije VEOMA BOLNE sedmice

0
258

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp upozorio je cijelu državu da se pripremi za “veoma bolne dvije sedmice”, netom nakon što je Bijela kuća obaviještena da će broj preminulih od korona virusa u SAD prekoračiti cifru od 100.000 ljudi.

Broj zaraženih unutar SAD se u posljednja 24 sata povećao na 188.578 ljudi, a Tramp se na jučerašnjoj konferenciji za medije pojavio u nešto ozbiljnijem izdanju te je svoje obraćanje otvorio upozorenjem za cijelu državu.

– Želim da svaki Amerikanac bude spreman za težak period koji slijedi. Proći ćemo kroz veoma teške dvije sedmice. Biće ovo bolne, veoma bolne, dvije sedmice – objasnio je predsjednik SAD.

Američki stručnjaci su ranije ove sedmice objasnili kako, prema njihovim nagađanjima, postoji velika mogućnost da će od oboljenja COVID-19 u SAD preminuti više od 100.000 ljudi, vjerovatno čak i 200.000. Ono što je zabrinjavajuće jeste činjenica da će broj preminulih biti ovakav čak i ako se SAD nastavi pridržavati pravila o fizičkom distanciranju, mada bi broj preminulih, kažu stručnjaci, mogao biti čak i veći ako se mjere počnu kršiti.

– Ne postoji magija kojom će se ovo riješiti, nema vakcine ni terapije. Sve je do ponašanja ljudi – objasnila je članica Kriznog štaba Bijele kuće Deborah Birks, prenosi Klix.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here