Napadač na policajce nedavno se preobratio u islam

0
373
Administrativni radnik policijske stanice u Parizu koji je nožem ubio četvoro kolega prije nego što su ga policajci ubili, nedavno se preobratio u islam, prenijela je francuska televizija BFM.

“Napadač star 45 godina ubio je tri policajca i administrativnu radnicu, nakon čega ga je vatrenim oružjem ubio policajac”, saopštio je pariski tužilac.

On je rekao da je pretražen dom napadača i da tužioci za anti-terorizam procjenjuju situaciju, prenio je Rojters.

Tužilac nije naveo šta je mogao biti eventalni motiv napadača.

Napadač je bio zaposlen u administarciji policijske uprave, a do napada je došlo poslije svađe u dvorištu policijske stanice, rekli su policijski izvori za francuske medije.

Francuski policijski izvori, prenijele su agencije, navode da je napadač izgubio kontrolu i počeo da ubada nožem policajce koji su se nalazili oko njega.

“Јedan od kolega ubio je osobu odgovornu za napad – rekao je šef lokalnog policijskog sindikata Loik Traver televiziji BFM”.

Napad se dogodio kod policijske stanice u blizini katedrale Notr Dam, a na lice mjesta su došli predsjednik Emanuel Makron i premijer Edvard Filip.

Stanica metroa u blizini napadnute policijske stanice je zatvorena iz bezbjednosnih razloga, a okolno područje je ograđeno.

Supruga napadača koji je udanas ubio četvoricu svojih kolega u sjedištu pariške policije pritvorena je, navodi neimenovani izvor iz pariškog tužilaštva.

Nije jasno da li je bila na mjestu napada i zašto je dovedena u pritvor.

PODIJELI