Nije gotovo – virus korona ne miruje, porast slučajeva širom svijeta

0
229

Nakon više od mjesec dana opadanja, broj slučajeva kovida 19 počeo je da raste širom svijeta prošle nedjelje, saopštila je SZO, a blokade u Aziji i kineskoj provinciji Jilin to dokazuju.

Brojke koje pokazuju globalni porast slučajeva kovida 19 mogle bi najaviti mnogo veći problem, smatra SZO.

Austrija očekuju porast broja kovid pacijenata

U Austriji neprestano raste broj novozaraženih virusom korona i eksperti očekuju da će se znato povećati i broj kovid pacijenata u bolnicama.

Konzorcijum za kovid prognozu polazi od toga da će broj novozaraženih dalje rasti, a u srijedu on je već bio samo nešto manji od 60.000.

Krajem mjeseca, očekuju, da će broj kovid pacijenata na intenzivnoj njezi biti na 300, a na “normalnim” odjeljenjima oko 4.000.

Eksperti već iduće srijede očekuju da će se broj kovid pacijenata povećati na do 3.900, a za 14 dana da će biti na više od 4.000.

Inače trenutno u bolnicama širom Austrije na liječenju je 2.812 kovid pacijenata.

Kada je riječ o intenzivnoj njezi, gdje trenutno leži 221 teško oboljeli kovid pacijent, prema prognozi broj će već u iduću srijedu, u najgorem slučaju porasti na 300, ali na kraju mjeseca svakako će dostići taj broj.

Što se broja novozaraženih tiče iduće srede njihov broj bi mogao dostići oko 69.000.

Austrija je 5. marta ukinula gotovo sve epidemijske mjere, i od tada je drastično skočio broj novozaraženih, zbog čega su sve glasniji zahtjevi za vraćanje strožem kursu, koji je jedino zadržao Beč.

I Njemačka zabilježila novi rekord

Njemačka danas bilježi novi rekord u broju novozaraženih virusom korona sa 294.931 novim slučajem zaraze.

U Njemačkoj je 10. marta prvi put prekoračen broj od 250.000 novozaraženih.

PODIJELI