Nove mjere za suzbijanje korone u Hong Kongu

0
365

U Hong Kongu su danas objavljene nove mjere blokade kako bi se suzbilo širenje virusa korona, uključujući zabrane okupljana više od dvije osobe i služenja obroka u zatvorenom dijelu restorana, te obavezno nošenje maske na svim javnim mjestima.

Mjerama koje stupaju na snagu u srijedu, 29. jula, prvi put se zabranjuju obroci u restoranima. Od kraja januara više od 2.600 ljudi je zaraženo virusom korona od čega je 20 umrlo.

– Situacija izaziva zabrinutost – rekao je zvaničnik Metju Čeung, navodeći da je trenutna epidemija do sada najteža na toj teritoriji.

Prema njegovim riječima, mjere će biti na snazi sedam dana.

U Hong Kongu je ovog mjeseca obustavljena usluga u restoranima od 18.00 časova usljed zabrinutosti od izbijanja trećeg talasa oboljenja, ali je restoranima i kafićima omogućeno da tokom dana funkcionišu uobičajenim tokom.

Međutim, u protekle tri sedmice u Hong Kongu je registrovan rast lokalno zaraženih osoba i juče je peti dan zaredom prijavljen trocifren broj oboljelih.

Vlasti su upozorile da su mještani postali previše opušteni, da ne nose maske i da ne poštuju socijalnu distancu.

Tokom vikenda pojačane su kontrole, zatvorene su popularne plaže i uvedene su nove regulative za kretanje brodova i avionskih posada koje borave u gradu.

/Srna/

PODIJELI