Novo ubistvo Afroamerikanca u SAD

0
369

Zamjenik šerifa u Sjevernoj Karolini iz vatrenog oružja ubio je u srijedu Afroamerikanca, što je izazvalo gnijev lokalne zajednice, koja je optužila pripadnike zakone i traži momentalno prikazivanje kamere sa opreme policajca.

Vlasti nisu dale detalje o pucnjavi, ali je očevidac rekao da je Endrju Braun Džunior pogođen dok je pokušao da pobjegne u automobilu, kao i da su policajci zapucali ka njemu nekoliko puta, prenijela je agencija AP.

Automobil je napustio Braunovo dvorište i udario u drvo nedugo zatim, rekla je Demetrija Vilijams, koja živi u istoj ulici.

Ona je rekla da je istrčala iz kuće nakon što je čula pucnjavu i vidjela da policajci u automobil ispaljuju još metaka.

“Kada su otvorili vrata, čovjek je već bio mrtav. Bio je prevrnut”, rekla je Vilijams, koja je pokušala reanimaciju, ali bez uspeha.

Zamenik šerifa iz okruga Paskvotang poslat je na plaćeno odsustvo, dok traje istraga Unutrašnje kontrole, rekao je šerif Tomi Vuten Drugi.

Sudski dokumenti pokazuju da je Braun imao 42 godine i istoriju optužnica za drogu i oslobađujućih presuda za posjedovnje narkotika.

Na desetine ljudi se okupilo na mjestu pucnjave u Elizabet sitiju, mjestu od oko 18.000 ljudi, 274 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada Severne Karoline, Ralija, gdje su izrazili bijes i stali uz Branovu porodicu.

/Tanjug/RTRS/

PODIJELI