Održana 12. sjednica Privrednog savjeta opštine Prnjavor

0
489

U prostorijama JU Centar za kulturu danas je održana 12. sjednica Privrednog savjeta opštine Prnjavor  u proširenom sastavu.

Vodeći se i dosadašnjom praksom, svi važni dokumenti vezani za rad Opštinske uprave diskutuju  se na  sjednicama Privrednog savjeta,  danas je to bio Nacrt budžeta opštine Prnjavor  za 2021. godinu, kao i Odluka o komunalnim taksama.

Kada je riječ o Odluci o komunalnim taksama, Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim taksama,  propisane su određene izmjene u odnosu na dosadašnje, tako da će se, na nivou opštine pristupiti izradi Odluke o komunalnim taksama, u koju će se uvrstiti i promjene koje su predviđene zakonom.

Načelnik opštine Darko Tomaš  podsjetio je da je opština Prnjavor već četiri godine dio  MEG projekta, koji finansira Vlada Švajcarske, a koji se realizuje preko UNDP-a. „ Ispunjavajući određene uslove koje zahtjeva MEG projekat, dva puta smo već povlačili značajna novčana sredstva, prve godine iz tih sredstava završili smo projekat ulice Vida Nježića, druge godine je finansirana izgradnja vodovoda za Poslovnu zonu Vijaka. Nedavno je održan završni sastanak na kome su se iznijeli svi ostvareni  rezultati za poslednje četiri godine, prema njima Opština Prnjavor je od ukupno  18 opština,  prva po učešću javnosti u procesu donošenja odluka, u čemu su svakako doprinijele sjednice Privrednog savjeta, a prema svim ispunjenim kriterijumima Opština Prnjavor je zauzela visoko četvrto mjesto“, zaključio je Tomaš.

S obzirom da su neke od glavnih tema sastanka infrastrukturne i komunalne, Tomaš dodaje da je upravo iz toga razloga  i jedan od zaključaka sa sjednice Privrednog savjeta, da se na sljedeću sjednicu pozovu i direktori komunalnih preduzeća, rukovodilac Elektrodistribucije Prnjavor  kao i predstavnike Policijske stanice, kako bi odgovorili na određena pitanja prnjavorskih privrednika.

opstinaprnjavor.net

PODIJELI