OPTUŽNICA PROŠIRENA Američkom sportisti zbog smrti Srpkinje sad prijeti 46 godina zatvora

0
116
FOTO: FACEBOOK, WVTM 13 DIGITAL / RAS KOMBO

Henri Rags treći, igrač američkog fudbala, koji je 2. novembra izazvao saobraćajnu nesreću u Las Vegasu, u kojoj je poginula djevojka srpskog porijekla Tina Tintor (23), suočava se sa čak četiri krivične prijave, zbog čega mu prijeti zatvorska kazna do 46 godina, prenose američki mediji.

Podsjetimo, Rags je išao 250 kilometara na sat kada se zakucao u automobil u kom je bila Tina sa svojim psom Maksijem. Od siline udarca Tinin automobil se zapalio, a nesrećna djevojka živa je izgorjela zajedno sa svojim ljubimcem, piše Kurir.

– Rags se trenutno nalazi u kućnom pritvoru, jer je klub za koji igra platio kauciju od 150.000 dolara. Poslije nesreće on se teretio za izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom i prekoračenje brzine, ali je u međuvremenu krivična prijava protiv njega proširena, tako da se on sada suočava sa četiri optužbe – piše The San.

Njemu će se pored gorenevadenih dijela, suditi i za vožnju pod dejstvom alkohola, jer je utvrđeno da je u trenutku sudara bio pijan, kao i za posedovanje oružja, jer je u njegovom automobilu nađen napunjen pištolj. Ukoliko Ragsa osude po svim tačkama optužnice, može da dobije i 46 godina zatvora, navodi Kurir.

Mediji su prenijeli i da je utvrđeno da je prednji dio Ragsovog automobila udario u zadnji dio Tininog auta, što praktično znači da se otpozadi zakucao u nju, te da djevojka ni najmanje nije kriva za udes.

PODIJELI