Optužnice kao iz horor filmova: Seksualno iskorištavali djecu migrante

0
336

Mala opština Mondragone, na jugu Italije blizu grada Kaserta, proteklih dana bila je u centru pažnje kao novo žariste virusa CIVID-19, među stranim radnicima koji tu žive i rade.

Pobuna stranih radnika, protiv karantina, prerasla je u sukob između lokalnog stanovništva i stranaca, a Italijani su strane radnike, većinom Bugare, optuživali da šire zarazu i kriminal.

Međutim, prema pisanju dnevnog lista Avenire, žrtve kriminala u tom gradu su upravo stranci, jer je policija otkrila i privela pravdi grupu Italijana koji su seksualno iskorištavali maloljetne migrante bez roditeljske pratnje.

U presudi sudija navodi, kako piše list, da su seks sa djecom plaćali po pet ili 10 evra, pićem, cigaretama ili dopunom za mobilni telefon.

Djeca koja su seksualno iskorištavana su maloljetni migranti, koji su došli u Italiju bez roditelja, a porijeklom su Bugari, Egipćani, Albanci.

Prema pisanju lista Avenire, 62 stranice presude su kao iz horor filmova. Osuđeni Italijani su u međusobnim razgovorima, koje je policija snimila, pokazali okrutnost, aroganciju, uvjerenje da su superiorni, nekažnjivi i totalnu odsustvo saosjećanja prema patnji maloljetnika.

Istovremeno su u međusobnim razgovorima hvalili mjere desničarskih političara protiv stranih radnika, a jedan je čak pokrenuo kampanju protiv stranaca, prihvatnih centara i nevladinih organizacija koje su se brinule o strancima.

/Tanjug/Nezavisne/

PODIJELI