Otac uhapšenog blogera: Natjerali su ga da prizna krivicu

0
350

 Otac opozicionog novinara Romana Protačeviča uhapšenog u Bjelorusiji nakon što je avion kojim je putovao prinudno sletio u Minsk, izrazio je uvjerenje da je njegov sin primoran da snimi video u kojem priznaje svoju krivicu i da izgleda da mu je polomljen nos, javlja Rojters.

Bjeloruski bloger, koji se nastanio u Litvaniji, uhapšen je sa svojom djevojkom Sofijom Sapegom nakon što je avion kompanije Ryanair kojim je putovao iz Atine za Vilnjus, morao prinudno da sleti u nedjelju u Minsk zbog lažne dojave o podmetnujoj bombi.

On je tada i uhapšen, a potom je na video snimku priznao da je učestvovao u organizovanju masovnih nereda u Minsku, prenosi Rojters.

“Očigledno mu je slomljen nos jer se vidi da mu je promijenjena fizionomija i da ima šminku. Lijeva strana lica mu je napuderisana. To što je izgovorio, to nisu njegove riječi niti njegova intonacija i vidno je nervozan. Mislim da je bio primoran da to snimi. Nije mogao da prizna da stoji iza masovnih nereda jer on nije učinio tako nešto”, izjavio je njegov otac Dmitrij Protaševič.

On je ocijenio da je riječ o osveti vlasti i upozorenju svima da pripaze šta sve mogu da urade političkim protivnicima. Tanjug

PODIJELI