Otkrivena sekta u Italiji: Djevojke 30 godina bile izložene seksualnom nasilju

0
437

Policija italijanskog grada Novara otkrila je, zahvaljujuci svjedočenju jedne djevojčice, postojanje psiho sekte, koja je, jdelovala u cijeloj Italiji vise od 30 godina.

Na čelu sekte čije su žrtve bile uglavnom mlade žene i djevojčice je 77 godišnji čovjek, kojega su oslovljavali sa “Doktor”, a odnosile se prema njemu kao prema božanstvu.

Članice sekte bile su podvrgnute seksualnom nasilju da bi se kako im je govorio vođa, “zapalio unutrašnji plamen”, i bile su mu potpuno potčinjene, a neke je uspio da sasvim izoluje čak i od porodica, dok je drugima i porodicu uvukao u sektu.

Djevojčice i mlade žene birane su iz dobrostojećih porodica, sekta se bavila i “pranjem novca”, a vođa je odlučivao za članice sa kim mogu da se druže, šta da rade, i sam je birao sa kojom žrtvom će se zabavljati.

Policija je otkrila da je vođa imao 26 saradnika, svi su pod istragom, a u primamljivanju članica učestvavali i profesionalci kao neke priho-terapeutkinje, vlasnici dveju baletskih škola, vlasnici zanatskih radnji i drugi.

Prema navodima policije, čak su i djevojke visokog kulturnog nivoa rizikovale i bile uvučene u sektu, ukoliko ih je vođa ocijenio kao mete.

“Niko nije mogao da bude siguran da neće biti uvučen u sektu”, svjedočila je djevojčica, a detalje je saopštila policija na vanrednoj konferenciji za medije.

/Tanjug/

PODIJELI