Papa: Uvijek je moguće početi ispočetka

0
146

Za vrijeme uskršnjeg bdijenja u Bazilici Svetog Petar u Rimu, papa Franjo poručio je vjernicima da je “uvijek moguće početi ispočetka, jer uvijek postoji novi život”, prenosi agencija Ansa njegove riječi, koje su upućene ne samo vjernicima nego i svima koji prolaze teške dane u drugoj godini pandemije kovida-19.

“U ovim mračnim mjesecima pandemije osjećamo se blizu Gospoda koji je uskrsnuo, i koji nas poziva da ne izgubimo nadu”, poručio je papa Franjo.

Papa poziva i upućuje ne samo na novi početak, već i da se “otvaraju novi putevi tamo gdje se čini da ih nema, i da se ide, ako treba, i protiv plime i već viđenog”.

Uskršnje bdijenje održano je uz strogo poštovanje antikovid mjera, i počelo je, zbog policijskog sata ranije nego obično, a prisustvovao je veoma mali broj vjernika, koji su prije službe prošli sve mjere kontrole.

Uskrsni ciklus slavlja, koji predvodi papa Franjo završava se danas misom u Bazilici Svetog Petra u Rimu, blagoslovom i na kraju vjekovnom tradicijom objave papine poruke Urbi et Orbi.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here