Pentagon odgovoran za širenje OPASNE BOLESTI?

0
321

Pojedini članovi Predstavničkog doma SAD strahuju da je Pentagon eksperimentisao na krpeljima, a onda ih i pustio van laboratorije što je izazvalo širenje lajmske bolesti, od koje u SAD boluje 300.000 ljudi.

List Rol kol, specijalizovan za pokrivanje svih dešavanja u Kongresu i Kapitol hilu piše da je Predstavnički dom odlučio da podrži amandman na zakon o odbrani 2020. godine, koji bi zahtjevao da ministarstvo odbrane proveri spekulacije o laboratorijski modifikovanim krpeljima, prenosi RTS.

Republikanski parlamentarac Kristofer Smit iz Nju Džerzija napisao je amandman, koji zahtjeva od glavnog istražitelja Stejt departmenta da sprovede istragu i podnese izvještaj o tome da li je ministarstvo odbrane izmedju 1950. i 1975. godine eksperimentisalo na krpeljima i drugim insektima da bi ih koristilo kao biološko oružje.

 

Ukoliko istraga utvrdi da je postojao takav ili sličan program, istražitelj će morati da provjeri i utvrdi da li su neki od insekata korišćenih u ogledima pobjegli ili namjerno oslobođeni iz laboratorija.

– Potrebni su nam odgovori i to odmah – rekao je Smit za Rol kol.

Kako se navodi, godinama kruže spekulacije o tome da su stručnjaci u laboratorijskim postrojenjima za proučavanje životinjskih bolest na ostrvu Plam blizu Long Ajlenda i u Fort Derik u Merilendu možda inficirali insekte kako bi razvili biološko oružje.

(Tanjug)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here