Pet kongresmena u izolaciji, dvojica se rukovala s Trampom

0
487
Pet članova američkog Kongresa nalaze se od danas u samoizolaciji, a među njima su i dvojica republikanaca koji su bili u kontaktu sa američkim predsjednikom.

Američki predsjednik Donald Tramp nije međutim do sada testiran na koronavirus.

– Predsjednik nije testiran na KOVID-19 zato što nije imao duži bliski kontakt s bilo kojom osobom kojoj je potvrđen KOVID-19, niti ima bilo kakve simptome – saopštila je portparolka Bijele kuće Stefani Grišam, prenosi Rojters.

Kongresmen Met Gec je putovao u predsjedničkom avionu Er Fors one, kojim se Tramp vraćao u Vašington, a objavio je da je “11 dana prije bio u kontaktu sa osobom koja je pozitivna na virus korona.

– Iako kongresmen nema simptome, ostao je kod kuće i čekamo rezultate njegovog testa – napisala je njegova ekipa na Tviteru i dodala da će u samoizolaciji biti 14 dana, prenio je sinoć portal Indeks.

Drugi republikanski kongresmen Dag Kolins, koji se u petak sastao sa Trampom, rekao je danas da će ostati u dobrovoljnom karantinu iako nema simptome jer je krajem februara bio izložen virusu.

Kolins je bio iza američkog predsjednika u petak tokom službene posjete Američkom centru za kontrolu i prevenciju bolesti u Atlanti, a rukovao se sa Trampom tokom tog puta.

Dvojica kongresmena bila su izložena virusu tokom velike konferencije konzervativaca CPAC održane od 26. do 29. februara blizu Vašingtona.

PODIJELI