“POKAŽITE SNAGU RANIJIH GENERACIJA” Kraljica Elizabeta se obratila naciji

0
342

Britanska kraljica Elizabeta Druga (93) poručila je juče građanima te zemlje da će moći da pobijede pandemiju korona virusa jedino ako budu riješeni da poštuje mjere vlasti o samoizolaciji i zabranama kretanja i okupljanja, zatraživši od građna te zemlje da pokažu snagu prethodnih generacija Britanaca.

Kraljica je u izuzetno rijetkom televizijskom obraćanju naciji pozvala Britance da se prisjete kolektivnog duha koji su imale prethodne generacije tokom teške situacije u kojoj se zemlja našla tokom Drugog svjetskog rata, prenosi Rojters.

– Zajedno napadamo ovu bolest i želim da vas uvjerim u to da ako ostanemo riješeni i ujedinjeni, onda ćemo pobijediti – rekla je Elizabeta u njenom petom televizijskom obraćanju naciji za ukupno 68 godina koliko se nalazi na tronu.

Ona je dodala da se Britanija i ranije suočavala sa raznim izazovima, ali je napomenula da je ovaj izazov drugačiji jer se ovog puta cijeli svijet suočava sa istim neprijateljem.
– Uspjećemo i taj uspjeh će pripadati svakome od nas – istakla je kraljica.

Ona je dodala i da Britaniju očekuju bolji dani, ističući da je neophodno da građani istraju u borbi sa korona virusom kako bi se naredne generacije sjetile da su i oni bili snažni, “kao i svaka druga” generacija građana te zemlje.

Nekoliko sati nakon obraćanja, premijer Velike Britanije Boris Džonson prebačen je u bolnicu zbog visoke temperature i simptoma korona virusa.

Broj preminulih od korona virusa u Velikoj Britaniji danas je bio najveći od izbijanje pandemije COVID-19 – 621, tako da je do sad ukupno umrlo 4.934 ljudi.

Takođe zabilježeno je 5.903 novih slučajeva, prenosi BBC.

Ukupan broj zaraženih u Velikoj Britaniji danas je 47.806 ljudi.

/Tanjug/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here