Policajac upucao Afroamerikanku kroz prozor dok je igrala video igre

0
367

Atatijana Džeferson (28) ubijena je dok je sa nećakom igrala video igrice u kući u gradu Fort Vort.

Policajac je u subotu oko 2 ujutro, zbog dojave o mogućoj provali, pucao kroz prozor njene spavaće sobe, ubivši je dok se nalazila pored svog 8-godišnjeg nećaka.

Zabrinuti komšija primijetio da su vrata kuće otvorena usred noći. Nazvao je policiju koja je ubrzo došla na mjesto događaja.

Na snimku kamere koja se nalazi na policijskoj uniformi vidi se kako je policijski službenik pucao u Džefersonou samo dvije sekunde nakon što ju je upozorio da će otvoriti vatru.

“Podigni ruke! Pokaži ruke!”, čuje se kako viče policajac, koji se pritom nije identifikovao kao službena osoba.

Dvije sekunde nakon upozorenja, vidi se kako policijski službenik puca kroz prozor. Atatijana Džeferson proglašena je mrtvom nekoliko minuta kasnije.

Iz policijske stanice Fort Vorta saopštili su da je službenik pucao iz pištolja nakon što je “uočio prijetnju”, ali nije navedeno zbog čega se osjećao ugroženo.

“Ovo nema smisla”, rekao je Atatijanin otac Markis Džeferson.

“Morali su razmišljati da se radi o nečijoj kćerki, da ju neko voli. Sigurno je postojao bolji način. Nije moralo da dođe do ovoga”, dodao je on.

Atatijana je na Univerzitetu “Xavier” stekla diplomu iz biologije. Nakon završetka studija, radila je za kompaniju koja se bavila prodajom medicinske opreme.

PODIJELI