Policijski čas i zabrana muzike na Zakintosu i Kritu

0
138

Grčka je danas uvela policijski čas i zabranila muziku na dva popularna turistička ostrva kako bi suzbila širenje kovida-19, izjavio je zamjenik grčkog ministra civilne zaštite.

Najnovije mjere važe za ostrvo Zakintos u Jonskom moru, gdje je broj zaraženih uvećan za 69 odsto u odnosu na nedjelju dana ranije, i za Hanju, grad na zapadu Krita, gdje je broj novozaraženih porastao za 54 odsto.

Ograničenja uključuju noćni policijski čas i potpunu 24-časovnu zabranu muzike na svim mjestima za zabavu.

Mjere će stupiti na snagu sutra i trajaće do 13. avgusta, nakon preporuke komiteta stručnjaka za zarazne bolesti koji je savjetovao grčku vladu, prenosi agencija Rojters.

“Pozivamo stanovnike i turiste u ovim područjima da se dosledno pridržavaju mjera za ograničavanje širenja virusa”, saopštila je agencija civilne zaštite.

Grčka je u srijedu prijavila 2.856 infekcija kovida i 16 povezanih smrtnih slučajeva, čime se ukupan broj od prvog otkrivenog slučaja u februaru 2020. godine popeo na 503.885, odnosno 13.013.

Prošlog mjeseca, grčka ostrva u južnom Egejskom moru označena su tamnom crvenom bojom na kovid mapi Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti nakon porasta infekcija, što znači da se ne savetuju putovanja u taj region.

Grčka, koja pokušava da obnovi turistički sektor, koji je teško pogođen pandemijom korona virusa, bori se i sa talasom šumskih požara zbog dugotrajnog toplotnog talasa.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here