“POMOZITE NAM, ZARAŽENO 90.000 LJUDI” Apel medicinske sestre iz Vuhana (VIDEO)

0
770

Medicinska sestra, koja brine o zaraženima virusom korona u Vuhanu, tvrdi da je u Kini već 90.000 ljudi inficirano, a ne 1.950, kako govore zvanični podaci.

Njeno upozorenje iz žarišta epidemije stiže u trenutku kad se kineska vlada suočava sa optužbama za cenzurisanje kritičkog mišljenja i prikrivanje prave istine o krizi. Na video-snimku, koji je objavljen na internetu, neimenovana žena kaže:

– Nalazim se u oblasti iz koje je krenuo virus korona. Tu sam da bih rekla istinu. U ovom trenutku, u provinciji Hubej, uključujući i region Vuhana, pa čak i širom Kine, virusom korona zaraženo je 90.000 ljudi.

Iako su Kini u početku odavali priznanje zbog transparentnosti tokom nastojanja da se izbore sa krizom, sada se sve češće čuju kritike da zvaničnici uklanjaju sa interneta video-snimke koji otkrivaju pravo stanje. Video bolničarke iz Vuhana ipak je imao više od dva miliona pregleda na Jutjubu.

Ona u njemu upozorava ljude da ne izlaze napolje i da se uzdrže od praznovanja za Kinesku novu godinu.

– Voljela bih da kažem svima koji gledaju ovaj video da ne izlaze napolje. Ne idite na žurke. Ne jedite napolju. Ako sada budete bezbjedni, moći ćete da se sretne s rodbinom zdravi sljedeće godine – rekla je bolničarka.

Ona je iskoristila priliku da apeluje na ljude da pomognu:

– Ne interesuje nas šta vlada kaže. Pozivam vas da donirate za Vuhan maske, naočare i odjeću za jednokratnu upotrebu. Molim vas, pomozite. Donirajte naočare, maske i odjeću za jednokratnu upotrebu. Nemamo dovoljno opreme – apelovala je sestra.

/Srpskainfo/

PODIJELI