Premijerka Danske odbila da proda Grenland, Tramp se oglasio na Tviteru

0
343
Američki predsjednik Donald Tramp otkazao je posjetu Danskoj nakon što je premijerka te zemlje Mete Frederiksen poručila kako ne želi razgovarati o prodaji Grenlanda.

“Danska je posebna država sa nevjerovatnim ljudima. Ali računajući na stav premijerke Mete Frederiksen koja nije zainteresovana za razgovor o prodaji Grenlanda, odgodiću planirano putovanje za neko drugo vrijeme”, napisao je Trump na svom Tviteru.

Prethodno je premijerka Frederiksen poručila kako “Grenlad nije na prodaju”, te da je “ideja SAD apsurdna”, nakon što je ekonomski savjetnik američkog predsjednika potvrdio da je Vašington zainteresovan za kupovinu tog ostrva.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Denmark is a very special country with incredible people, but based on Prime Minister Mette Frederiksen’s comments, that she would have no interest in discussing the purchase of Greenland, I will be postponing our meeting scheduled in two weeks for another time….

48 хиљ. људи прича(ју) о овоме

“Grenland nije na prodaju. Grenland nije danski. Grenland pripada Grenlandu. Iskreno se nadam da nisu mislili ozbiljno”, rekla je Frederiksen za list Sermitsiak tokom posjete Grenlandu, koji je u sastavu Kraljevine Danske.

Tramp je u posjetu Kopenhagenu trebao otputovati početkom narednog mjeseca, 2. septembra, na osnovu poziva kraljice Margrethe II.

PODIJELI