Prevrnuo se autobus u Francuskoj, 33 povrijeđeno

0
366
Trideset tri osobe su povrijeđene, od kojih su četiri u kritičnom stanju, kada se autobus koji je vozio između Pariza i Londona prevrnuo na sjeveru Francuske dok se kretao autoputem, saopštila je policija.

Autobus Flixbus  prevrnuo se na bočnu stranu danas oko podneva  prilikom izlaska s autoputa A1, najprometnije rute Francuske, navodi se u policijskom saopštenju, prenosi AFP. U autobusu su bile 33 osobe od kojih su 29 zadobili lake povrede, a četiri su teško povrijeđene.

Prema pisanju lokalnih medija u vozilu su bili putnici iz SAD, Španije, Australije, Holandije, Rumunije, Rusije, Velike Britanije i Francuske.

Lokalna žandarmerija je na društvenim mrežama objavila fotografije sa mjesta nesreće na kojima se vidi autobus prevrnut sa strane i polomljeni prozori. Na mjesto nesreće  stigle su ekipe policije, vatrogasne službe i hitne medicinske službe.

Prema novinama “Courrier Picard”, autobus je skliznuo u zavoju na mokroj cesti i prevrnuo se. To je još jedna nezgoda Flixbusa nakon nekoliko sudara širom Evrope u ovoj godini.

18 људи прича(ју) о овоме

U oktobru je jedna osoba poginula, a 17 je povrijeđeno kad se autobus Flixbus-a  prevrnuo u južnoj Francuskoj.

Nekoliko osoba povrijeđeno je u dva odvojena sudara u Njemačkoj u junu, dok je jedna osoba poginula, a 60 povrijeđeno u nesreći u Švajcarskoj u maju.

Sjedište kompanije FlixBus je u Njemačkoj.

PODIJELI